Hösten har precis gjort intåg och för många innebär det en nystart och planering, inte bara för årets sista fyra månader utan även för nästkommande år 2019. För oss på kortspel.info innebär slutet på sommarens lata dagar att vi har mer tid att såväl bevaka som delta i olika events inom vår bransch, det vill säga kortspel, casino, poker och så vidare. Glädjande nog finns det en hel del skoj att se fram emot inom de närmaste månaderna!

Oavsett om du är professionell pokerspelare, eller en dedikerad amatör som spelar mest för skojs skull kan det emellanåt vara både kul och nyttigt för din förmåga och ditt självförtroende att testa dina kunskaper mot andra slipade spelare. Poker är som bekant ett spel där skicklighet spelar stor roll. Om man vill bli riktigt duktig på poker rekommenderas att på ett grundligt sätt lära sig spelets regler samt olika poker hands (händer), som i stigande värde går från ett enkelt par upp till royal straight flash. Lägg därtill till en dos av självförtroende, strategiskt tänk och ett oslagbart pokerface, och du kan mycket väl slå din motståndare.

Den som är väl insatt i reglerna, blivit någorlunda varm i kläderna, och som känner sig redo att testa sin talang kan bland annat delta i PokerStars Players NL Hold’em Championship. Eventet är en ny pokerturnering med $ 25 000 inköp utan rake, som siktar på att bli det största pokereventet någonsin. För tillfället finns möjligheten att vinna en plats gratis och bege sig till det paradislika Bahamas mellan den 6-10 januari 2019.

Det är därmed hög tid att vässa dina pokerkunskaper och börja visualisera och drömma om vad denna pittoreska ö-grupp har att erbjuda. I denna artikel hjälper vi på kortspel.info dig på traven med en härlig genomgång av vad Bahamas har att erbjuda om du har förmånen att få åka.

Bahamas är en stat som består av fler än 700 utspridda öar och skär i Västindien mellan Florida och Kuba. Av dessa är ungefär 30 bebodda. Ögruppen är relativt liten och täcker en landyta på cirka 18 880 kvadratkilometer. Med en befolkning om endast 330 000 kan landet jämföras med Malmö, i vart fall i tätorten, med ungefär 312 000 invånare. Landet är därmed knappast känt på världskartan till följd av sin storlek, utan snarare då ögruppen är omringad av Atlantens turkosblåa vatten, bjuder på kritvita sandstränder, stora korallrev och ett behagligt klimat året om.

Bahamas åtnjuter i genomsnitt 340 soldagar per år och dess mest torra månader löper från december till april då temperaturerna dagtid ligger på mellan 26-28 grader. Det är även under dessa månader som de flesta turister, inte minst från närliggande USA, väljer att besöka landet, och det även då hotellpriserna ligger som högst.

De flesta besökare reser, förutom för att delta i spännande pokerevent, till Bahamas för att ta del av dess fantastiska strandliv och njuta av vykortsliknande vyer. Få ställen i världen kan konkurrera med den mjuka, vita sand och vackra kustdålinje som Bahamas stoltserar med.

Poker och semesterFör den som är sugen på fart och fläkt rekommenderas huvudstaden Nassau där de flesta öbor bor och arbetar. Nassau är även den del av Bahamas som på gott och ont får flest besökare, eftersom många internationella kryssningar anlägger i hamnen här. Här kan du äta gott, bo på större hotell anpassade till den enskilde turistens alla tänkbara behov, och njuta av det lokala nattlivet. Värt att veta är att du kan betala med den lokala valutan Bahamian dollar men likväl med den amerikanska dollarn som accepteras på de allra flesta ställen.

Är du ute efter en mer rustik, genuin upplevelse med avskilda stränder, samspel med lokalbefolkningen, och enklare men ack så goda måltider bestående av fisk och skaldjur som fångats under dagen rekommenderar vi Out Islands. Out Islands är det gemensamma namn som används för att beskriva samtliga öar på Bahamas som inte är Nassau eller Grand Bahama Island.

Till dig som har turen att åka till Bahamas i januari önskar vi inte bara stort lycka med pokerspel utan även med utforskandet av denna fantastiska ö-grupp!