oktober 31, 2023
Om oss

Stress

Precis som namnet antyder är stress ett kortspel med högt tempo. Det lämpar sig väldigt bra om man är få som skall spela, men varianter med andra regler för många spelare finns också. Spelet är inte omgångsbaserat utan båda spelarna spelar sina kort så snabbt de kan, utan att invänta sin motspelare. Spelet kan därför

Bonuskampanjer för kortspel

Kolla in välkomsterbjudandet hos nya Casino Pop nu!
HÄMTA BONUS!
Bonus upp till 9000 kr extra + 110 FreeSpins!
HÄMTA BONUS!
200% Bonus upp till €2,000 till alla nya pokerspelare!
HÄMTA BONUS!
Dubblerad insättning upp till 1000 kr + 10 free spins
HÄMTA BONUS!

Precis som namnet antyder är stress ett kortspel med högt tempo. Det lämpar sig väldigt bra om man är få som skall spela, men varianter med andra regler för många spelare finns också. Spelet är inte omgångsbaserat utan båda spelarna spelar sina kort så snabbt de kan, utan att invänta sin motspelare. Spelet kan därför bli väldigt intensivt.

Stress regler och spelordning

Först delas leken jämnt mellan spelarna, som då har 26 kort var på handen. Därefter börjar spelet där spelarna samtidigt lägger varsitt öppet kort på bordet, sida vid sida. Dessa kort utgör grunden i de två högar som kommer spelas. Därefter placerar spelarna fyra öppna kort var framför sig. Om en spelare har flera kort av samma valör får dessa staplas på varandra i samma hög.

Det måste finnas kort i varje sådan öppen hög hela tiden, såvida inte spelaren får slut på handkort: då får de öppna korten på bordet läggas.

Själva utspelet går till så att spelarna i Stress kortspel online, i de två öppna högarna på bordet, får lägga kort antingen en valör över eller under vad som just då ligger i högen. Spelarna får lägga i vilken av de två högarna de vill. Essen kan räknas som både det högsta och det lägsta kortet, alltså både under två och över kung.

När två kort med samma valör ligger jämsides, överst i båda högarna, är målet för spelarna att utropa ”Stress” och därefter slå till en av högarna; när det sker stannar spelet upp och den spelare som inte hann slå tar upp båda högarna på handen. Därefter läggs två nya öppna kort ut och spelet fortsätter.

Om ingen av spelarna kan lägga på någon av de öppna högarna så stannar spelet upp och spelarna tar upp en av högarna var, där sten-sax-påse kan användas för att avgöra vem som väljer hög först.

Kortspelet Stress på nätet – tips

Dags att avsluta artikeln med tips om hur du spelar Stress på nätet. Kortspelet lämpar sig absolut bäst hemma runt köksbordet, där ni spelar en intensiv omgång med diverse känsloyttringar, ofta i form av vilda utrop. Detta är alltså ett spel som inte passar särskilt bra i en online miljö.

Vad vi vet så erbjuds inte heller stress någonstans online, men det kanske kan vara värt att utveckla i framtiden? Sajter med speltips på nätet har en rad andra titlar som liknar stress. Bland annat är det kortspel som Slå på Högen och kända i Sverige 500. Kolla gärna in våra andra alternativ här på kortspel.info om du vill hitta kortspel som liknar stress samt vill hitta spelsidor där det går att spela kortspel online.