oktober 31, 2023
Om oss

Aces and Faces

I videopokerspelet Aces & Faces är tanken att försöka få bästa möjliga pokerhand. Ju bättre hand desto större vinst. Spelaren kan byta korten en gång och kan välja att byta samtliga kort. I det här videopokerspelet betalas en högre vinst för vissa fyrtal. Aces and Faces Spelets gång och insatsmöjligheter Spelaren väljer värdet på de mynt

Bonuskampanjer för kortspel

Kolla in välkomsterbjudandet hos nya Casino Pop nu!
HÄMTA BONUS!
Bonus upp till 9000 kr extra + 110 FreeSpins!
HÄMTA BONUS!
200% Bonus upp till €2,000 till alla nya pokerspelare!
HÄMTA BONUS!
Dubblerad insättning upp till 1000 kr + 10 free spins
HÄMTA BONUS!

I videopokerspelet Aces & Faces är tanken att försöka få bästa möjliga pokerhand. Ju bättre hand desto större vinst. Spelaren kan byta korten en gång och kan välja att byta samtliga kort. I det här videopokerspelet betalas en högre vinst för vissa fyrtal.

Aces and Faces Spelets gång och insatsmöjligheter

Spelaren väljer värdet på de mynt som används under Aces and Faces spelrunda genom att klicka på plus- och minusknapparna längst ned till vänster på skärmen.

Välj insatsens myntantal genom att klicka på någon av knapparna Satsa en. Varje klickning på knappen Satsa i Aces and Faces kortspel ökar insatsen med ett mynt. När insatsen har valts klickar spelaren på knappen Dela för att starta spelet.

Med knappen Satsa max satsas oftast fem mynt automatiskt och spelet startar då omedelbart. Spelaren kan även lägga insatsen genom att klicka på en av vinsttabellens fem lodräta kolumner. Genom att klicka på knappen Vinsttabell visas vinsttabellen.

Spelaren väljer de kort han vill spara genom att klicka på knappen Håll eller på det ifrågavarande kortet. Efter detta ska spelaren klicka på knappen Dela för att ersätta de utbytta korten med nya kort. Obs! Aces and Faces spelet låser automatiskt en hand som har en kombination som återfinns i vinsttabellen. Låsningen kan tas bort genom att klicka på korten på nytt.

Efter en Aces and Faces spelrunda med vinst visas en informationsruta med vinstspecifikation och möjliga dubbleringsalternativ. Med dubbleringsfunktionen kan spelaren försöka öka vinsterna från den föregående spelrundan. Genom att klicka på knappen Inkassera återgår spelaren till spelet och vinstsumman läggs till hans saldo.

Med dubbleringsfunktionen kan Aces and Faces spelaren försöka dubbla hela vinstsumman genom att klicka på knappen Dubbla eller halva vinstsumman genom att klicka på knappen Halvdubbla. Med halvdubbleringen får spelaren hälften av vinsten och hälften satsas som dubbleringsinsats. Eventuell dubblerings-/halvdubbleringsvinst visas i en ruta intill dessa dubbleringsalternativ.

Tanken med dubbleringsfunktionen är att försöka få ett högre kort än givaren. Givarens kort är kortet längst till vänster av de fem korten på skärmen. Spelaren ska välja det kort av de kvarvarande korten som han tror kan ha ett högre värde än givarens kort. Esset är det högsta kortet.

Spelaren vinner genom att välja ett kort med högre värde än givarens kort. Därefter kan spelaren återigen välja mellan knapparna Inkassera, Dubbla och Halvdubbla. Om spelaren väljer ett likvärdigt kort återställs insatsen. Om det kort spelaren väljer är lägre än givarens kort går insatsen förlorad och dubbleringsfunktionen avslutas.

Videopoker Aces and Faces vinsthänder

Nedan beskrivs de pokervinstkombinationer som förekommer i samtliga videopoker-spel. I varje spel man kan se befintliga vinsthänder från vinsttabellen.

Detta är valörerna i videopoker (från lägsta till högsta): 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, knekt, dam, kung, ess.

Vinsthänd Förklaring
Tior eller Högre Ett par i tior eller ett högre par. Korten måste vara av samma valör.
Knektar eller Högre Ett par i knektar eller ett högre par. Korten måste vara av samma valör.
Kungar eller Högre Ett par i kungar eller ett högre par. Korten måste vara av samma valör.
Två Par Två separata par av samma valör, t.ex. 10, 10 och kung, kung.
Triss Tre kort av samma valör, t.ex. 8, 8, 8.
Stege Fem kort i svit men inte i samma färg, t.ex. 5, 6, 7, 8, 9.
Färg Fem kort i samma färg men inte i svit, t.ex. ruter 4, ruter 8, ruter 9, ruter knekt och ruter kung.
Kåk En triss och ett par, t.ex. 8, 8, 8, knekt, knekt.
Fyrtal Fyra kort av samma valör, t.ex. 5, 5, 5, 5.
Fyra tvår till tior Samma som fyrtal, men valören måste vara mellan 2 – 10.
4 knektar, damer eller kungar Samma som fyrtal, men valören av korten måste vara knekt, dam eller kung.
Fyrtal i ess Fyra ess.
4 tvåor Fyra tvåor.
Straight Flush (Färgstege) Fem kort i samma färg och i svit, t.ex. klöver 5, klöver 6, klöver 7, klöver 8 och klöver 9.
Femtal Fem kort av samma valör. Eftersom det bara finns fyra färger, kan denna kombination bara inträffa i spel med trumfkort, t.ex. Deuces Wild och Jokeripokeri.
Royal Straight Flush Ess, kung, dam, knekt och 10 i samma färg.
Naturlig Royal Flush Samma som Royal Straight Flush, men utan trumfkort.
Royal Flush med Wild (Trumf Royal Flush) Samma som Royal Straight Flush, men med minst ett trumfkort.
LÅG Royal Flush 2, 3, 4, 5, 6 i samma färg och i svit
HÖG Royal Flush 10, J, Q, K, A i samma färg och i svit

Insatsgränserna

Insatsgränserna kan variera mellan 0,01 euro som minsta insats och 20 euro som maxinsats. Spelaren kan välja insatsnivå enligt de angivna förinställda insatsnivåerna.

Återbetalningsprocent i Aces and Faces

Återbetalningsprocenten i spelet är 99,26 procent enligt klassisk vinstplan. I vissa fall kan vinstprocenten vara annorlunda, vilket beror på inställningarna som leverantör av kortspel har valt för sin version av Aces and Faces.