oktober 31, 2023
Om oss

Dam

Ett av de mest sökta kortspel online är dam. De flesta i Sverige är intresserade av att hitta dam regler för spader eller hjärter. Så vitt vi på redaktionen vet, handlar det om samma spel, ett lättspelat och roligt spel för mellan 2 och 8 spelare. Över till hur man spelar dam nu. Det allra

Bonuskampanjer för kortspel

Kolla in välkomsterbjudandet hos nya Casino Pop nu!
HÄMTA BONUS!
Bonus upp till 9000 kr extra + 110 FreeSpins!
HÄMTA BONUS!
200% Bonus upp till €2,000 till alla nya pokerspelare!
HÄMTA BONUS!
Dubblerad insättning upp till 1000 kr + 10 free spins
HÄMTA BONUS!

Ett av de mest sökta kortspel online är dam. De flesta i Sverige är intresserade av att hitta dam regler för spader eller hjärter. Så vitt vi på redaktionen vet, handlar det om samma spel, ett lättspelat och roligt spel för mellan 2 och 8 spelare.

Över till hur man spelar dam nu. Det allra första tipset från oss är att ni inte är alldeles för många som är med i spelet. Det blir nämligen väldigt rörigt och kort vid fler än sex deltagare. Hjärter dam kortspel är ganska enkelt att förstå sig på lämpar det sig för alla åldrar. Man spelar med en vanlig kortlek på 52 kort och använder inte jokrarna vid spel. Kortspel spader dam är alltså exakt samma som hjärter dam.

Kortspel dam regler

Spelet kortspel dam sker i två faser. Regler följer nedan. Allting börjar med att spelarna tilldelas sex kort var. Spelet går ut på att göra sig av med dessa. De kort som i given inte blivit utdelade läggs i en korthög, talongen, på bordet med ryggarna uppåt.

Trumf färg bestäms av den spelare som är först med att ha både en kung och en dam i samma färg på handen. Man kan annonsera trumfen när man vill under spelets gång: man behöver inte annonsera sitt val direkt, utan kan vänta med detta av taktiska skäl.

Under den första fasen så sker stickspel där spelaren som just då är spel-förare spelar mot den person som sitter till vänster. Spelföraren lägger valfritt antal kort där kravet enbart är att korten ska vara av samma färg. Motspelaren har som mål att sticka var och ett av dessa kort med ett högre kort i samma färg eller trumf. De kort som förblir ostuckna måste motspelaren ta upp på handen.

Både spelföraren och motspelaren skall hela tiden ha minst 6 stycken kort på handen, så ifall man kommer under detta antal kort kompletterar man från talongen. Stuckna kort vänds bort och är ute ur spel. Om en spelare klarar av att sticka alla kort som denne fått spelade mot sig under en hand så blir den spelaren spelförare inför nästa hand. Om spelaren däremot inte klarar detta så går den rollen till nästa spelare runt bordet, spelaren till vänster.

Efter ett tag tar talongen slut, och då går spelet in i fas två. Nu döljer alla spelare hur många kort de har på handen på grund av den nu rådande regeln att man inte får spela fler kort mot en person än vad denne har på handen: gör man detta så måste man ta över alla kort den andra spelaren har på handen. Detta innebär att den andra spelaren kanske vinner eller, i alla fall, inte förlorar. Efter hand kommer antalet spelare stadigt minska tills bara en person blir kvar, och denne har då förlorat spelet.

Ett kort som är speciellt i dam är just Spader Dam: detta kort kan inte trumfas och kan heller inte trumfa andra kort. Det skickas alltså runt spelplanen och den person som förlorar kommer ha kortet på hand.

Spela dam på nätet

Dam finns för närvarande inte på internet så vill man spela måste man samla ett gäng vänner, eller kanske familjen, för en omgång. Har du hittat dam kortspel online, är du välkommen att skriva till oss på kortspel.info. Vi kommer att lägga till länken till spelet så fort vi får chansen.