oktober 31, 2023
Om oss

Den Försvunna Diamanten

Vem har inte någon gång drömt om att hitta en värdefull skatt? Jakten på den försvunna diamanten är ett sällskapsspel som utspelar sig på den afrikanska kontinenten. I sann Tintin anda ger sig deltagarna ut på ett äventyr till fots, i luften och till havs. Det gäller att samla på sig smaragder och rubiner för

Bonuskampanjer för kortspel

Kolla in välkomsterbjudandet hos nya Casino Pop nu!
HÄMTA BONUS!
Bonus upp till 9000 kr extra + 110 FreeSpins!
HÄMTA BONUS!
200% Bonus upp till €2,000 till alla nya pokerspelare!
HÄMTA BONUS!
Dubblerad insättning upp till 1000 kr + 10 free spins
HÄMTA BONUS!

Vem har inte någon gång drömt om att hitta en värdefull skatt? Jakten på den försvunna diamanten är ett sällskapsspel som utspelar sig på den afrikanska kontinenten. I sann Tintin anda ger sig deltagarna ut på ett äventyr till fots, i luften och till havs. Det gäller att samla på sig smaragder och rubiner för att finansiera sin jakt på den åtråvärda diamanten: Afrikas stjärna.

Brädspelet designades av Kari Manneria och gavs ursprungligen ut i Finland i början på femtiotalet under namnet Afrikas stjärna. Spelet lanserades senare i Sverige av företaget AB Grafisk Konst. Namnet Afrikas stjärna kommer från den berömda Cullinandiamanten som när den hittades, 1905, var den största slipbara diamanten i världen. Idag äger Alga rättigheterna till retro spelet i Sverige och det saluförs under namnet Den försvunna diamanten. Den engelska motsvarigheten heter kort och gott The Lost Diamond.

Regler för Den Försvunna Diamanten

Som vanligt när det kommer till sällskapsspel finns det en uppsjö av olika inofficiella regler. Det viktigaste är trots allt att alla är överens om vilka regler som gäller innan man sätter igång. Men det kan vara skönt att ha koll på grundreglerna ifall det blir en regeldiskussion under spelets gång. Den försvunna diamanten finns också som kortspel för barn, men här är det brädspelet som avses.

Hur spelar man?

Spelplanen är en karta över Afrika där färdvägarna har markerats ut, du kan resa gratis till fots eller betala för att färdas med båt eller flyg. Målet är att hitta den försvunna diamanten och föra den till Kairo alternativt Tenger, innan någon av dina motspelare.

Längs vägen kommer du att stöta på motgångar i form av sjörövare, banditer och vanlig hederlig otur. Varje spelare börjar med en reskassa om 5000 kr. Pengarna behövs för att resa snabbt men också för att kunna vända upp dom spelbrickor som finns utplacerade längs vägen.

Spelbrickorna kan innehålla allt från smaragder och rubiner till banditer och den åtråvärda Afrikas stjärna. Smaragder och rubiner kan säljas till banken för att dryga ut din reskassa. Men passa dig för banditerna, annars är risken att du blir av med alla dina pengar och tvingas att förlita dig på tärningens makt. Du får vända på en spelbricka om du betalar 1000 kr till banken eller lyckas att slå en fyra, femma eller en sexa med tärningen.

Att resa utan kontanter är jobbigt och går framför allt långsamt. Har du inte pengar till en flyg- eller båtbiljett måste du resa till fots genom att slå med tärningen, du kan också välja att jobba ombord på båten för att få åka som fripassagerare. Men då måste du stå över en omgång först.

Spela Den Försvunna Diamanten Online

Du kan köpa både brädspelet och kortspelet online. På exempelvis BR.se kan du reservera spelet online och hämta i butiken inom en timme. Det går även att spela den försvunna diamanten på olika spelsidor. Här kommer vi att publicera tips på bästa sajter som har detta roliga spel med i sitt utbud. Våra specialister på spel håller stenkoll på bra sidor med bräd- och kortspel, så du behöver inte oroa dig för att missa en ny spelportal.