oktober 31, 2023
Om oss

De Fyrtio Rövarna

Alla som hade datorer i slutet på det glada nittiotalet kommer ihåg Harpan. patiensen som gick ut på att få fullständiga stegar i samtliga färger. De fyrtio rövarna är en liknande patiens med en något högre svårighetsgrad. Spelet 40 rövarna går precis som harpan, ut på att få fullständiga stegar, från Ess till Kung. 40

Bonuskampanjer för kortspel

Kolla in välkomsterbjudandet hos nya Casino Pop nu!
HÄMTA BONUS!
Bonus upp till 9000 kr extra + 110 FreeSpins!
HÄMTA BONUS!
200% Bonus upp till €2,000 till alla nya pokerspelare!
HÄMTA BONUS!
Dubblerad insättning upp till 1000 kr + 10 free spins
HÄMTA BONUS!

Alla som hade datorer i slutet på det glada nittiotalet kommer ihåg Harpan. patiensen som gick ut på att få fullständiga stegar i samtliga färger. De fyrtio rövarna är en liknande patiens med en något högre svårighetsgrad.

Spelet 40 rövarna går precis som harpan, ut på att få fullständiga stegar, från Ess till Kung. 40 rövare är en patiens som spelas med dubbla kortlekar och som kräver en hel del tålamod. Reglerna är relativt enkla och man kan spela det både online och hemma vid köksbordet.

De fyrtio rövarna har namnet till trots ingenting att göra med den klassiska sagan Alibaba och de fyrtio rövarna. Vad namnet kommer ifrån är okänt men det är en patient som är omåttlig populär i Sverige och som har spelats under lång tid.

Fyrtio Rövarna Regler

Börja partiet i 40 Rövare med att lägga ut tio kort bredvid varandra med baksidan nedåt. Därefter lägger du ytterligare tre rader till hälften ovanpå varandra. Du ska alltså nu ha fyrtio kort i fyra rader. Korten som blir över placerar du, med baksidan uppåt, ovanför till vänster om ”de fyrtio rövarna”. Det är slumphögen eller talongen som det också kallas.

Spelet Fyrtio Rövarna går ut på att bilda stegar med Ess som startkort. Stegarna placerar du till höger om talongen, det kallas för svithögen. Varje färg har två svithögar. Målet är alltså att bygga två stegar av varje färg: Spader, ruter, hjärter och klöver. När du börjar spelet är svithögarna tomma och fylls alltså på under spelets gång.

Du får endast flytta ett öppet kort från ”de fyrtio rövarna”, du kan flytta korten mellan högarna eller lägga det i en svithög för att låsa upp nya kort, men flyttar du ett kort inom högarna måste det vara i samma färg och i fallande ordning, kung till ess (alltså tvärtemot svithögarna där korten ska placeras i stigande ordning). Det är samma princip som i Harpan.

När du inte längre kan göra ett drag får du ta kort från slumphögen. Om korten tar slut i någon av högarna uppstår en tom plats som du kan fylla med valfritt kort. Det är ett bra sätt för att arrangera om i högarna för att låsa upp nya möjligheter. Slumphögen får bara gås igenom en gång. Är den slut så är den slut.

Det finns många regeländringar och varianter av spelet att använda dig av för att göra patienten enklare, men det är alltid roligast att klara den svåraste nivån. Eller hur?

Spela Fyrtio Rövarna Online

De fyrtio rövarna är en svår patient, vill du testa att spela det eller kanske något enklare kortspel online finns till exempel Alaska och Kungen att spela på din dator eller mobiltelefon. Att lägga en patients är en perfekt sysselsättning efter en lång dag i skidbacken eller i husvagnen en regnig sommardag.