oktober 31, 2023
Om oss

5 Card Solitaire

Kortspel 5 Card Solitaire är en unik mix av poker och patiens, där du ska koppla samman kort för att skapa de begärda händerna. Ditt mål är att skapa de begärda händerna för varje nivå, eftersom det låter dig fånga de efterlysta revolvermännen som går lösa. Spelet startar med en slumpmässig blandning av spelkort utlagda

Bonuskampanjer för kortspel

Kolla in välkomsterbjudandet hos nya Casino Pop nu!
HÄMTA BONUS!
Bonus upp till 9000 kr extra + 110 FreeSpins!
HÄMTA BONUS!
200% Bonus upp till €2,000 till alla nya pokerspelare!
HÄMTA BONUS!
Dubblerad insättning upp till 1000 kr + 10 free spins
HÄMTA BONUS!

Kortspel 5 Card Solitaire är en unik mix av poker och patiens, där du ska koppla samman kort för att skapa de begärda händerna. Ditt mål är att skapa de begärda händerna för varje nivå, eftersom det låter dig fånga de efterlysta revolvermännen som går lösa.

Spelet startar med en slumpmässig blandning av spelkort utlagda på brädet. Skapa pokerhänder genom att klicka på kort som nuddar varandra. Du måste välja fem kort, och du behöver minst ett par för att skicka handen.

Varje hand har ett värde baserat på hur svår den är att göra i poker. Målet är att göra så värdefulla händer som möjligt på de tio händer du kan skapa per nivå.

Regler

5 Card Solitaire suddar ut gränserna mellan kortspel och andra spel. Snökort och bombkort är nya bekantskaper, och du måste använda dem så fort som möjligt! Skapa de 10 bästa pokerhänderna på varje nivå, och använd guldkorten väl.

Spelet använder ett oändligt antal kort, och är inte begränsat till en kortlek. Därför kan du ha två kort av exakt samma valör och färg på brädet samtidigt.

Det finns 10 olika pokerhänder som du kan göra, och här är de listade i poängordning:

1 Par 2 kort av samma valör.
2 Par 2 par med 2 kort av samma valör.
Triss 3 kort av samma valör.
Stege 5 kort i följd; exempelvis 3-4-5-6-7.
Färg 5 kort av samma färg (Hjärter, Ruter, etc).
Kåk En kombination av ett par och en triss i samma hand.
Fyrtal 4 kort av samma valör.
Färgstege 5 kort i följd som även har samma färg
Royal Straight Flush 5 kort i följd mellan Ess och 10, som också är av samma färg.
Femtal 5 kort av samma valör.

Spelet kommer automatiskt skapa den bästa möjliga handen enligt tabellen ovan när du använder en joker.

De begärda händerna visas till höger. Du måste skapa alla händerna som visas för att klara nivån. Du kan dock skapa mer värdefulla händer, då dessa kan räknas som de begärda händerna.

Hand kan även räknas som
Kåk två par, triss
Fyrtal två par, triss
Färgstege stege, färg
Royal Straight Flush stege, färg
Femtal fyrtal, triss, två par, Kåk

Du kan alltid göra tio händer per nivå, men det är aldrig tio begärda händer. Händerna som inte är begärda är fortfarande viktiga för din poäng, men du bör alltid fokusera på de begärda händerna i första hand.

På den första nivån kommer du bara stöta på vanliga kort från 2 till ess och jokrar.

  • Guldkort börjar komma på nivå två, och ger dig 50% mer poäng i de händer de ingår.
  • Bombkort börjar komma på nivå två, och måste rensas bort inom tre omgångar efter att de dykt upp. Om en bomb räknar ner till noll exploderar den, och spelet är slut.
  • Snökort kommer bara på den sista nivån. Om du inte använder ett snökort fryser det till is. Frusna kort kan bara tinas upp genom att du skapar en hand bredvid den. Innan kortet är tinat kan det inte användas på något vis. Ett upptinat kort fryser igen om det inte används direkt efter att det tinats upp.

Kontroller

Klicka på ett kort för att välja det, och klicka igen för att välja bort det. Kortet blir automatiskt bortvalt om du klickar på ett kort som inte nuddar de tidigare valda korten. Notera att du kan använda alla kort som nuddar varandra, du behöver inte börja på ett kort och klicka de andra i en följd.

Händerna som du skapar visas längst ner för att hjälpa dig i din jakt efter den bästa handen. Jokrarna skapar automatiskt en så bra hand som möjligt när de används. Klicka på ”skicka” längst ner på skärmen för att bekräfta handen du skapat och få poäng för den. Om du vill avsluta spelet i förtid, tryck på knappen Avsluta.

Poäng i 5 Card Solitaire

Du får en viss poäng per hand beroende på hur svår den är att skapa. Poängen blir högre för begärda händer, och händer med guldkort.

Baspoäng

Baspoängen för varje hand är:

Hand poäng
1 Par 50
2 Par 100
Triss 120
Stege 130
Färg 150
Kåk 175
Fyrtal 250
Färgstege 400
Royal Straight Flush 500
Femtal 600

Begärda händer

Begärda händer ger 200 bonuspoäng

Guldkortsbonus: handpoäng (inklusive bonusar) x 1,5.
Två guldkort: handpoäng (inklusive bonusar) x 1,5 x 1,5
Tre guldkort: handpoäng (inklusive bonusar) x 1,5 x 1,5 x 1,5
Och så vidare.

Snabbhetsbonus

För varje hand du gör får du även en snabbhetsbonus om du gör en hand inom 15 sekunder efter den förra. Räknaren startar om på 15 sekunder efter varje hand.
Snabbhetsbonus = 15 – antal sekunder sedan förra handen (kan inte vara lägre än 0)

Poäng för att klara nivåer:

  • Nivå 1: 500 poäng
  • Nivå 2: 1000 poäng
  • Nivå 3: 1500 poäng

Strategi

Det finns alltid många olika pokerhänder som kan skapas, så leta noga efter de riktigt värdefulla.

Akta dig för fryskorten och bomberna. Du vill inte hamna i trubbel för att du låtit en bomb räkna ner till ett!

Tips för att förbättra dina poäng

Vissa händer är mer effektiva än andra på grund av de kort de lämnar efter sig. Stegar och Färg är inte så bra som de verkar, eftersom de använder kort av olika valörer och splittrar ditt bräde, vilket kan göra det svårare att hitta bra händer efteråt.

Försök skapa bra, begärda händer med så många guldkort som möjligt på den sista nivån. Kom ihåg att en stege som är begärd är mer värd en ett fyrtal som inte finns på din lista över begärda händer!