oktober 31, 2023
Om oss

Hej Knekt

Förfesternas okrönte kung är en knekt! Ölspelet Hej knekt är från början ett kortspel för barn, men som alla vet, blir allting lite roligare när man kombinerar det med alkohol. Spelet liknar till viss del klassikerna Vändåtta och Svälta gris, men har några avgörande skillnader. Mer om det under regelgenomgången. Hej knekt eller Hallå Knekt

Bonuskampanjer för kortspel

Kolla in välkomsterbjudandet hos nya Casino Pop nu!
HÄMTA BONUS!
Bonus upp till 9000 kr extra + 110 FreeSpins!
HÄMTA BONUS!
200% Bonus upp till €2,000 till alla nya pokerspelare!
HÄMTA BONUS!
Dubblerad insättning upp till 1000 kr + 10 free spins
HÄMTA BONUS!

Förfesternas okrönte kung är en knekt! Ölspelet Hej knekt är från början ett kortspel för barn, men som alla vet, blir allting lite roligare när man kombinerar det med alkohol. Spelet liknar till viss del klassikerna Vändåtta och Svälta gris, men har några avgörande skillnader. Mer om det under regelgenomgången.

Hej knekt eller Hallå Knekt är ett stressigt och fartfyllt kortspel där det gäller att bli av med sina kort så fort det bara går. Samtidigt som man måste hålla tungan rätt i mun. Misslyckas man (eller lyckas, beroende på vad man har för preferenser) straffas man genom att få ta upp kort och dricka öl. Värre straff kan man ju få, minst sagt. Hej knekt går att spela med både två spelare och tre spelare men passar absolut bäst om man är ett gäng som kör.

Regler för Hej Knekt

I och med att det i grund och botten är ett kortspel för barn är reglerna få och busenkla. Det handlar om att bli av med sina kort så snabbt som möjligt och att reagera fort när ett klätt kort dyker upp på bordet.

Alla klädda kort har en egen hälsning. Ni kan gemensamt komma överens om hur hälsningen ska gå till men knekten har alltid frasen ”Hej knekt”.

Exempel på hälsningar:

  • 10: Lyfta på den osynliga hatten
  • Kn: Hej knekt
  • D: God save the queen
  • K: Resa sig och göra honnör
  • A: Göra V-tecknet med fingrarna på bordet.

Alla kort ska delas ut och läggas i en hög med baksidan uppåt framför varje spelare. Varje spelare ska ha lika många kort i Hej Knekt. Går det inte jämt ut plockar ni helt enkelt bort (oklädda) kort ur leken tills alla har lika många framför sig.

Är ni många Hallå Knekt-spelare kan ni använda dubbla kortlekar. Den som är yngst i sällskapet börjar omgången genom att lägga ut det översta kortet i sin hög mitt på bordet. Nästa spelare på tur drar ett nytt kort och lägger ovanpå mittenhögen.

Spelet Hej Knekt fortgår tills dess att ett klätt kort dyker upp. Då gäller det att snabbt utföra en korrekt hälsning. Siste deltagare att hälsa straffas med att ta upp alla kort i mittenhögen och dessutom dricka tre klunkar av sin öl eller drink.

När deltagaren har utfört sitt straff, plockat upp korten och placerat dem underst i sin hög, fortsätter spelet tills alla utom en har slut på kort. Dyker en joker upp måste alla spelare dricka en klunk.

Spela Hej Knekt Online

Det här är ett sällskapsspel som av förklarliga skäl inte lämpar sig som onlinespel. Hallå knekt eller Hej knekt är ett utpräglat fyllespel. Byt ut ölen mot läsk om du spelar med barn. Dessa kortspel kräver att man sitter vid samma bord. Precis som kortspelet bluffstopp sätter det vänskap och och moral på spel. Men roligt är det.