Du som gillar spela kortspel om pengar känner säkert till att Svenska Spel erbjuder poker på sin hemsida. Nypremiären av deras pokerplattform gick av stapeln under våren 2017. Nu kan du spela poker var du än befinner dig. Det betyder alltså att det numera är möjligt att spela licensierade och lagliga pokerspel i mobilen. Den gamla pokerklienten i graven. En ny, fräsch plattform där du kan spela poker i såväl desktop som tablet och mobil finns tillgänglig sedan mars.

Nyheter i nya plattformen

Förutom att du nu kan spela poker även i din telefon och surfplatta så innebär den nya Svenska Spels pokerplattformen även fler nyheter för dig som spelar kort för riktiga pengar.

Sömlös plånbok

I den nya pokerprodukten är integrationen med ditt konto hos Svenska Spel bättre. När du spelar poker behöver du inte överföra pengar till ett pokerproduktlobby för att börja köpa in dig på spelbord eller turneringar. Begreppet som används för denna funktion heter sömlös plånbok eller seamless wallet på engelska. De flesta utländska spelsidor med kortspel erbjuder denna form av plånbok. I och med denna förändring inför Svenska Spel även en öresavrundning mellan Poker och spelkontot då spelkontot som lägst hanterar 10-öre.

Vinstutbetalningen sker nu direkt

Ett länge efterlängtat önskemål från svenska pokerkunder är numera infriat i den nya spelplattformen. Dina pokervinster i turneringar du har deltagit i betalas ut direkt när du är utslagen ur turneringen och inte när den är avslutad.

Handhistoriken

All din handhistorik sparas numera centralt av Svenska Spel. Den finns alltså inte längre sparad på din dator/mobil. Därför kan du alltid komma åt de senaste händerna även om du växlar mellan olika enheter och spelar kortspel i mobilen, på tablet och desktopdatorn. Nedan följer informationen om hur länge din handhistorik sparas.

  • Datorer – handhistoriken finns tillgänglig för allt spel under de senaste sex månaderna
  • Android Tablets – du ser historiken för 10 senaste händer du har spelat
  • iPads, iPhones och andra smarta telefoner – du ser din handhistorik för 20 senaste pokerhänder

Spelgränser och Spelansvar

Ett viktigt nytt villkor kring spelansvar och spelgränser från Lotteriinspektionen, myndigheten som kontrollerar Svenska Spel, har nu implementerats i den nya plattformen. Denna ändring kommer att påverka tiden för när en ökning av dina spelgränser sker.

Sessionen, Dagsgränsen, Veckogränsen och Månadsgränsen uppdateras alla klockan 00 efter 72 timmar. Notera att Veckogränser och Månadsgränser gör det ifall ändringen har skett med under 72 timmar innan veckostart. Är gränsen ändrad senare, uppdateras den natten mellan söndag och måndag för veckorna och natten till den 1:a för månaden för månaderna.

Dessutom inför Svenska Spel Reality Check verktyget. Du får nu välja en tidsintervall på hur ofta du vill se en påminnelse med informationen om dina vinster eller förluster sedan du har inlett spelessionen. Det är du som bestämmer om du vill se Reality Check-fönstret eller inte.

Spelutbud i nya pokerplattformen

Två-, Fem-, Sex- och Niomanna pokerbord finns nu tillgängliga som spel för riktiga pengar.

  • Pokerturneringar spelas som standard som Två- Sex- och Niomanna
  • Prispengar för turneringar har nu justerats utefter nya storlek på pokerbord hos Svenska Spel
  • Strukturer för blinds i pokerturneringar skiljer sig numera från det som spelbolaget tidigare har haft.

PokerChallenge

En viktig nyhet vad gäller utbudet på den nya plattformen är produkten PokerChallenge. Det är en helt ny spelform för turneringsformatet Sit and Go. Pokerturneringen avgörs under en förutbestämd tid eller förutbestämt antal händer.

Alla PokerChallenge spelare är med under hela turneringen. Efter varje spelad hand tilldelas deltagare nya pokermarker. Notera att alla börjar på samma stack varje hand. Spelets vinnare och förlorare bestäms utifrån hur mycket marker man vunnit eller förlorat i aktuell hand.  Spelaren med flest poäng i slutet av spelet vinner.

Multientry

Turneringsformen Multientry är en sådan där du har möjlighet att köpa in flera gånger – flera platser – till samma pokerturnering. Om du köper in dig tre ggr kommer du att ha tre platser med tre stackar vid tre olika bord.

Ditt pokeralias kommer att tilldelas ett nummer i slutet av ditt alias för varje inköp. När antalet spelare går ner så kommer dina kvarvarande stackar att slås ihop till en om det inte finns tillräckligt med bord kvar att fördela spelare på. Man kan aldrig ha två av egna spelare vid samma pokerbord.