oktober 31, 2023
Om oss

Fia med knuff

Populära i Sverige Fia med knuff är ett brädspel som har sina rötter i Indien. Vår västerländska version är drygt hundra år gammal, och en klassiker i mångas ögon. Om du inte har spelat det, oroa dig inte! Det är lätt att lära sig, och du kan spela med upp till tre vänner. Regler I

Bonuskampanjer för kortspel

Kolla in välkomsterbjudandet hos nya Casino Pop nu!
HÄMTA BONUS!
Bonus upp till 9000 kr extra + 110 FreeSpins!
HÄMTA BONUS!
200% Bonus upp till €2,000 till alla nya pokerspelare!
HÄMTA BONUS!
Dubblerad insättning upp till 1000 kr + 10 free spins
HÄMTA BONUS!

Populära i Sverige Fia med knuff är ett brädspel som har sina rötter i Indien. Vår västerländska version är drygt hundra år gammal, och en klassiker i mångas ögon. Om du inte har spelat det, oroa dig inte! Det är lätt att lära sig, och du kan spela med upp till tre vänner.

Regler

I Fia med knuff är man två till fyra spelare. Den spelare som först går i mål med alla sina pjäser har vunnit. Eftersom vi använder internationella regler räcker det att ställa upp sina pjäser i sin färgade slutkolumn för att gå i mål.

När spelet startar får du tre försök att slå en etta eller en sexa så att du kan lämna boet. Om du exempelvis lyckas slå en etta på första försöket får du inga fler försök. Om du slår en sexa får du slå ett slag till (eftersom du alltid slår en gång till på sexor). Observera att ettor och sexor fungerar likadant i utflyttningsskedet, de låter dig flytta ut en pjäs till första rutan.

Varje drag börjar med att du kastar tärningen genom att klicka på den. Sen flyttar du antalet steg som tärningen visar. Du måste alltid gå precis så många steg som tärningen visar. Om du slår en sexa får du slå om igen när du har gått, annars är det nästa spelares tur.

När du har lämnat boet måste du alltid flytta en av dina pjäser så många steg som tärningen visar. Om din tid tar slut innan du flyttat en pjäs kommer datorn att flytta åt dig.

Om du hamnar på samma ruta som en motståndares pjäs knuffar du ut den till sitt bo. Du kan inte flytta en pjäs till en ruta där du redan har en annan pjäs.

För att vinna spelet måste du flytta alla dina pjäser runt spelplanen och in i din slutkolumn. Du känner igen din slutkolumn på att den har samma färg som dina pjäser.

Kontroller

Klicka på tärningen för att kasta den. Välj hur du vill gå genom att klicka på pjäsen du vill flytta och sen på rutan du kan flytta den till. Du kan även klicka på den röda pilen som pekar på rutan.

Om du vill avsluta spelet i förtid, klicka på Avsluta längst ner på skärmen. Du kan även slå av och på ljudet.

Poäng och strategi

Den första spelaren som får hem alla sina pjäser vinner. Poängen för platserna 2-4 är väldigt enkel: antal pjäser i slutkolumnen x 100.

Här kommer vinnande strategi vid spel på Fia med Knuff: försök få ut flera pjäser från boet, du vill inte hamna i en situation där du måste slå en etta eller sexa för att flytta överhuvudtaget. Ge inte upp! Spelet kan vända snabbt, särskilt om en pjäs blir utknuffad.