Deuces Wild

16Sep - av Judd Crawford - 0 - i
I videopokerspelet 4-Line Deuces Wild är tanken att försöka få bästa möjliga pokerhand. Ju bättre hand desto större vinst. Spelaren kan byta korten en gång och kan välja att byta samtliga kort.

Spelet skiljer sig från det ursprungliga Deuces Wild -spelet på så sätt att man här spelar med fyra händer. Varje hand använder en egen kortlek och har egna vinstmöjligheter.

Spelets gång och insatsmöjligheter

Spelaren väljer värdet på de mynt som används under spelrundan genom att klicka på plus- och minusknapparna längst ned till vänster på skärmen i Deuces Wild.

Insatsstorleken är densamma som antalet mynt som satsas på en hand. Eftersom spelet har 4 händer är spelrundans helhetsinsats 4 gånger insatsen för en hand. Helhetsinsatsen visas i fältet Insats till höger på skärmen.

Välj insatsens myntantal genom att klicka på knappen Satsa en inne i spelet Deuces Wild. Varje klickning på knappen Satsa en ökar insatsen med ett mynt. När insatsen har valts klickar spelaren på knappen Dela för att starta spelet. Med knappen Satsa max satsas fem mynt automatiskt och spelet startar då omedelbart. Deuces Wild spelare kan även lägga insatsen genom att klicka på en av vinsttabellens fem lodräta kolumner. Genom att klicka på knappen Vinsttabell visas vinsttabellen.

Spelaren väljer de kort han vill spara genom att klicka på knappen Håll eller på det ifrågavarande kortet. Efter detta ska spelaren klicka på knappen Dela för att ersätta de utbytta korten med nya kort. Obs! Spelet låser automatiskt en hand som har en kombination som återfinns i vinsttabellen. Låsningen kan tas bort genom att klicka på korten på nytt.

I spelet 4-Line Deuces Wild är det viktigt att uppmärksamma att kortvalet endast görs på huvudhanden och att dessa val gäller i varje spelhand. Till exempel: om spelaren låser ett par i knektar i huvudhanden, delas tre nya kort till varje hand och varje hand har samma par i knektar.

Efter en spelrunda med vinst visas en informationsruta med vinstspecifikation och möjliga dubbleringsalternativ. Med dubbleringsfunktionen kan spelaren försöka öka vinsterna från den föregående spelrundan. Genom att klicka på knappen Inkassera återgår spelaren till spelet och vinstsumman läggs till hans saldo.

Med dubbleringsfunktionen kan spelaren försöka dubbla hela vinstsumman genom att klicka på knappen Dubbla eller halva vinstsumman genom att klicka på knappen Halvdubbla. Med halvdubbleringen får spelaren hälften av vinsten och hälften satsas som dubbleringsinsats. Eventuell dubblerings-/halvdubbleringsvinst visas i en ruta intill dessa dubbleringsalternativ.

Tanken med dubbleringsfunktionen i Deuces Wild är att försöka få ett högre kort än givaren. Givarens kort är kortet längst till vänster av de fem korten på skärmen. Spelaren ska välja det kort av de kvarvarande korten som han tror kan ha ett högre värde än givarens kort. Esset är det högsta kortet.

Spelaren vinner genom att välja ett kort med högre värde än givarens kort. Därefter kan spelaren återigen välja mellan knapparna Inkassera, Dubbla och Halvdubbla. Om spelaren väljer ett likvärdigt kort återställs insatsen. Om det kort spelaren väljer är lägre än givarens kort går insatsen förlorad och dubbleringsfunktionen avslutas.

Insatsgränserna

Insatsgränserna kan variera mellan 0,01 euro som minsta insats och 20 euro som maxinsats.

Spelaren kan välja insatsnivå enligt de angivna förinställda insatsnivåerna.

Återbäringsprocent

Spelets återbäringsprocenten är 98,91 %.